03 februari, 2010

Beslutsångest

Eftersom Freyja kännts bänglig o stel i höger sida nu över en vecka funderar jag såklart på vad som är knas. Att hon verkar sitta fast i höger bak, vill inte böja sig i tölten till höger osv.
Jag funderar på om jag ska ta ut någon o titta på henne. Men jag kan inte bestämma mig. Osteopat, kiropraktor, massör eller "lasermannen"?

Idag får det i alla fall bli barbacka ridning ifall jag rider, så är det i alla fall ingen sadel som stör.

Sen kan jag inte låta bli o undra om det är jag som sitter fast, eftesom det här dök upp ungefär när jag hade en "knak" i högra delen av höften när jag red för någon dryg vecka sen. Sen har jag ju mitt skruttiga muskelfäste bakom vänster skulderblad som bråkar ibland och lite annat skit i ryggraden från nackfästet och neråt :P

Kanske ska jag kolla mig själv först hos någon av ovanstående specialister?

Fick höra idag av jobbarkompisen som haft "lasermannen" ute, att där hennes häst satt fast skulle hon absolut inte stretcha, för det skulle göra hennes spänning värre. Så stretching är kanske inte lösningen, beroende på vad problemet är...
Klurigt är det.
Nu, dags o jobba igen. Myser fortfarande över alla snälla kommentarer (och bra poäng) från i helgen :D

3 kommentarer:

  1. Mmm det är inte lätt inte... du skulle kanske som sagt kolla dig själv först och främst... sen kan du ta ut någon annan till Freyja... eller du kanske kan hitta någon som tar hand om er bägge två? :)

    SvaraRadera
  2. Hej Madde, håller med Annica - inte lätt! Ibland är det ju en kombination av hästens starka/svaga sida och ryttarens som så att säga förstärker varandra (har hållt på i många år och analyserat mig & Prudur:-) Ibland märker man ju inte att man själv sitter fast eller är "oliksidig", men skulle tro att någon av dina duktiga instruktörer kan se/ana det? (Anna t ex).
    Ett exempel hos mig själv - jag har länge skyllt min oliksidighet på att mitt ena ben är kortare (inte så ovanligt...) - MEN så lät jag min naprapat fixa lite och VOILA! Lika långa ben! Det var en konstant muskelspänning i högerbenet/rumpan som "kortat v" det benet. Med stretching av vissa muskler är nu mina ben oftast lika långa!
    Lycka till!
    Kram Lotte
    ***ursäkta världens längsta kommentar!***

    SvaraRadera
  3. Hej tjejen
    Igår hittade jag Starbucks =) Men det var precis innan vi fikat på Andaman coffee house. Men men =) Hoppas allt är bra! Stor kram!

    SvaraRadera