20 juni, 2008

Matte i Korea - Del 5

Sista dagen avklarad, idag har jag varit "utan" T hela dagen på konferensen. Utan någon som helst möjlighet att kontakta henne. Det var lite sådär faktiskt. Jag visste att hon hade fixat planer för kvällen med en kollega. Men jag visste inte var vi skulle ses eller vad vi skulle göra.

Hon dök inte upp på msn på hela dagen, så när arbetsdagen var slut småsprang jag till hotellet för att koppla upp mig här tills hon kom till sitt rum.

Jag fick erbjudande att följa med några andra på konferensen på diverse shopping och turistande, men jag visste att om inte T fick fatt i mig skulle hon bli galen och leta ihjäl sig. Så jag satt framför datorn en halvtimme eller så.

Sen ringde hon och sa att vi hade lite bråttom, för vi skulle vara vid "samsung main building" om ca 4 minuter. Så snabbt som ögat kastade vi oss iväg med en polsk kollega. Vi mötte upp E, en jättegullig korean som jobbar i Holland.

Han tog oss med till Insadong området, ett shoppingområde, där vi faktiskt inte heller hittade ngt att handla, men ändå. Vi åt på en riktigt tokkoreansk restaurang. Vi åt alla möjliga skumma saker. Det mesta smakade jättegott. Dock hade jag lite svårt för den koreanska fyllda pannkakan där det ramlade ut en bläckfisk arm när jag plockade upp maten med pinnarna.

Lika så hade jag hemskt svårt för den torkade fisken... Men jag smakade iaf på allt.

Under kvällen fick jag höra den roligaste kommentaren jag hört på mycket länge. Vi satt och pratade om våra familjer och jag sa något i stil med "My husband..." Varpå E utbrister förvånat: "What? Do you have a husband? You look like a movie star or something...I didn't think you where married?!!!"

Jag och T skrattade gott åt detta, jag förmodligen mer än T.

Sen tog E med oss till ån Dongjuanjong (med stora reservationer för stavningen)som rinner genom Seoul i jättevacker miljö. Rätt häftigt faktiskt. För bara några år sedan var den gömd under asfalt och byggnader, men för typ 3 år sedan öppnade man upp och gjorde ett promenadstråk längs med den istället. Vattnet är tydligen så rent att man kan dricka det.

Sen ville E att vi skulle se mer av Seoul, så han tog oss med upp för linbanan till Seouls högsta berg, Namsan mountain. Inte så högt egentligen, men med fantastisk utsikt. Där uppe tog vi en öl (ja, jag drack ju cola då för dom hade visst inte kaffe) och njöt av utsikten innan vi tog trapporna ner från berget.
Det tog ganska exakt 15 minuter att gå ner, så kan ni kanske räkna ut ungefär hur högt det var.

Sen kände jag att det var läge att åka tillbaka till hotellet och förbereda hemresan i morgon.
Jag tar bussen halv 9 från hotellet och jag landar ca 21:40 svensk tid.

Klockan är 10:45, så det är verkligen hög tid att packa ihop det sista nu.

Det här blir nog det sista inlägget från Korea.

Over and out!

~Maddi

Namsan Mountain

1 kommentar:

  1. Nu har jag suttit å läst allt som du skrivit. 24 kr för en stor Latte? Jag som betalade 37 för en mellan *hmpf* Det verkar som du har fått testa en del god mat och upplevt lite ett å annat iaf. Hoppas att hemresan går bra.

    Massa kramar

    SvaraRadera