15 januari, 2009

Vila

Ja, Freyja får en micro vila igen. Stackars fröken Anna ligger i influensan (Krya på dig!!) och jag har ingen som helst lust att ringa ut en hovslagare för tredje gången den här skoperioden. Ordinarie hovslagaren kommer på måndag. Freyja får vila tills dess.

Den här gången har jag 2 planer för skoningen.
1. Inga snösulor!
2. Byta ut alla brodd mot elitbrodd

Varför? Jo, för jag tror inte det kommer bli så mycket blötsnödagar innan våren är här. Och är det det så har jag ändå att göra hemma, så då får hon vila. Dessutom tror jag att sulorna gör så hon lättare tappar skorna. Angelica (hovis nr 2) sa att gummit i sulorna skaver på sömen, vilket kan göra att dom går av lättare.

Varför elitbrodd? Dom vi har nu nöts så konstigt, så det blir långa vassa piggar i mitten som ger äckliga djupa broddtramp. Enligt "word on the street" så gör inte elitbrodden så. Dessutom kan man oftast använda dem flera vintrar, om man inte tappar dem dvs.

Nu ska jag titta vidare på Criminal minds!

Kramisar!

3 kommentarer:

  1. Mmm man kanske skulle byta brodd... *funderar*

    SvaraRadera
  2. Pelle och jag har inte haft snösulor på två år. Vi hade också fler tappskor och hovslagaren tyckte inte det var en så bra idé heller att stå med gummisulor i lervälling.. Det är ju inte många dagar per år man verkligen behöver snösulor i alla fall inte i våra trakter.
    Vad är det för broddar, det lät intressant. Broddar har vi förresten också dragit ner på, vi har bara två i varje sko - funkar bra, inga broddtramp så här långt :)

    SvaraRadera
  3. Jag kommer inte heller att sätta in snösulor i år, satsar stenhårt på att det inte blir någon snö.
    Jag har använt elitbroddar och de fungerar bra, men jag får byta ibland, Frenja sliter ut sina brodd på betonggolvet i stallet, kan inte få henne att sluta skrapa.

    SvaraRadera